Eigen bedrijf starten

Het beginnen van een eigen bedrijf

Het beginnen van een eigen bedrijf is geen kleine stap. Voor de meeste mensen betekent het een complete ommezwaai in het dagelijks leven. De zekerheid van een functie in loondienst is weg, het maandelijkse inkomen moet vanaf nu zelf verdiend worden. Vaak betekent het ook dat u in de eerste maanden altijd bereikbaar wilt zijn, en vooral onderweg bent om zaken te regelen buiten het bedrijf.

De grootste stappen die in het startende bedrijf zelf gezet moeten worden, is het doen van investeringen. Dit kunnen kleine investeringen zijn, maar het kan ook om enorm grote bedragen gaan wanneer u zelf producten wilt gaan maken, of direct moet investeren in een wagenpark. Wat zijn belangrijke dingen om in de gaten te houden bij het doen van de eerste investeringen?

Begin op tijd met de administratie

Er zijn nog altijd ondernemers die beginnen met de administratie op de dag van de oprichting van het bedrijf. Dat is niet verstandig: Alle investeringen die gedaan worden in de aanloop naar de oprichting van het bedrijf zijn ook aftrekbaar. Zorgt u er daarom voor dat u alle bonnen en rekeningen bewaart van alles wat u in het bedrijf kunt of gaat gebruiken. De computer die een maand voor de oprichting aangeschaft is, is gewoon aftrekbaar en ook van die printer die twee maanden na aankoop in het bedrijf gebruikt werd, krijgt u de belasting terug wanneer u de bon nog heeft.

Al het geld dat terugkomt uit de gedane investeringen is geld dat nog eens gebruikt kan worden om te investeren. Voor de jongeren en kleinere bedrijven is het belangrijk om hier optimaal gebruik van te maken.

Zorg voor een reserve

Het investeren in een nieuw bedrijf is spannend. Er zijn veel nieuwe machines, producten en benodigdheden die aangeschaft moeten worden en stap voor stap ziet u uw bedrijf voor uw ogen ontstaan. Het is echter goed om van tevoren een berekening te maken zodat u weet hoeveel geld u in reserve moet houden. Wanneer alle machines en mensen op de goede plek staan, is het wel zo praktisch wanneer u de materialen aan kunt schaffen die verwerkt moeten worden tot de producten die u wilt verkopen.

Er zijn ondernemers die erop rekenen dat zij direct omzet kunnen draaien na de opstart van het bedrijf. Dit valt in de praktijk standaard tegen. Wanneer het eerste product of de eerste dienst geleverd is, kan de rekening verstuurd worden. Het kan dan nog twee tot drie weken duren voordat de eerste betaling binnen is. De reserve is ook bedoeld om deze periode te overbruggen. Ook wanneer er al opdrachten staan voor het bedrijf, is een reserve dus belangrijk om de eerste periode te overbruggen.

Schakel een goede adviseur in

Investeringen zijn noodzakelijk, maar het goed boekhouden van de investeringen is nog veel belangrijker. Worden er onterechte kostenposten opgegeven waarmee meer belastingaftrek ontstaat dan waar recht op is, dan is er sprake van fraude. Het inschakelen van een goede adviseur of boekhouder is verstandig. Hiervoor kunt u direct contact opnemen met Sowecsom. Wij zorgen ervoor dat uw investeringen op de juiste manier gebeuren en goed in de boekhouding terechtkomen, zodat u niets verweten kan worden.

Advies op maat bij investeringen

Het investeren in een jonge of kleine onderneming is een bijzonder spannend moment, maar voor veel ondernemers is het tegelijkertijd een enorme drempel. Een kleiner budget of te veel opties, het zijn problemen die we dagelijks tegenkomen bij verschillende ondernemers. Wilt u advies of hulp bij het investeren, of het verkrijgen van startkapitaal via een betrouwbare en eerlijke aanbieder? Neemt u dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op zodat we een afspraak kunnen maken.

Wij richten ons op u!